Suntem sportivi…

Participarea la competițiile și activitățile  Special Olympics (locale, regionale, naționale și internaționale) au reprezentat o ocazie deosebită de a arăta că persoanele cu dizabilitati intelectuale au propriile aptitudini și abilități, care le pot fi recunoscute ca și oricărui membru al societătii, astfel încât să câștige încredere în propriile forțe și să fie integrate social. Tinerii noștri au devenit mai încrezători în propriile forțe și au adoptat un stil de viață mai sănătos.

 

Olimpiada națională Down-Retezat

Este organizată anual de Asociația Umanitară Ioana din Deva și Special Olympics România. Acolo cunoaștem oameni noi, concurăm la diverse probe, câștigăm cu muncă și bucurie medaliile competiției și ne distrăm! Aerul curat ne prinde foarte bine, iar excursiile la muzee, mănăstiri și castele ne încântă! Iată albumul foto din 2014.

 

Jocurile Naționale Special Olympics

De la București 2011, Cluj-Napoca 2013, Craiova 2014,  Târgu Mureș 2015, Arad 2016, sportivii noștri ne-au adus multe medalii și bucurii.  Iată albumul foto de la ediția Cluj, 2014!

 

Jocurile Europene Special Olympics

Din Antwerp, Belgia, 2014 –  Mihai  Arsenie a adus medalii de  aur și argint la înot.

 

special-olympics_gimnastica_dezvoltarea-abilitatilor-motorii_cluj_aprilie-2016Jocurile Mondiale Special Olympics de Iarnă

Din Seul, Korea, 2013 –  Raluca Avram a sosit cu o medalie de  bronz la proba de snowshoeing.

 

Jocurile Mondiale Special Olympics de Vară

La Los Angeles, SUA, 2015 Alexandru Pasc a câștigat medalie de aur la proba de înot.

 

Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă

Este un proiect Special Olympics România finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Tinerii noștri au participat la antrenamente săptămânale de gimnastică unificată organizate la sediul Facultății de Educație Fizică și Sport din Cluj-Napoca.