Suntem parte din comunitate…

Activitățile centrului au ca principal efect o prezență tot mai vizibilă în cadrul comunității. Tinerii de la DownCER răspund prezent la evenimente caritabile organizate de Asociație, participă la târguri, sunt colaboratori entuziaști în evenimente organizate de instituții publice și alte ONG-uri.

 

Zumbaton 2015 a fost organizat de o echipă de instructori de zumba, coordonați de Merry Petrasca. Sumele colectate au mai pus o cărămidă la realizarea atelierului ActiveDown zumbaton-2014Studio. Tinerii de la DownCER au participat apoi la evenimente similare de strângere de fonduri pentru alte asociații.

 

 

Free Hugs – îmbrățișări pline de afecțiune oferite de tinerii de la DownCER – sunt modul nostru de a invita lumea la HUGoween – SINDROMfie caritabilă de Halloween.free-hugs-2014

 

 

 

 

 

 

 

zilele-clujului-2015Zilele Clujului 2015 – au prilejuit tinerilor noștri bucuria de a participa la realizarea recordului de cheesecake!

 

 

 

 

 

 

 

Festivalul UNTOLD 2015 – am participat alături de alte ONG-uri din Cluj la un eveniment organizat de asociatiile Lumea ca Lume și Trinity. Am vândut produse făcute în atelierul centrului, am dansat și am interacționat cu trecătorii și am făcut la standurile puse la dispoziție ateliere lucrative de pictură, hand-made și aranjamente cu flori la ghivece.
Am fost răsplătiți de atenția concetățenilor noștri și ne-am distrat ! Ne-am simțit cu adevărat acasă!!!
in-comunitate_lumea-ca-lumea-2015

 

 

 

 

 

 

 

Împreună suntem mai puternici – acesta ar putea fi motto-ul colaborărilor cu ONG-uri de profil. Mai jos, câteva momente deosebite.

  • Întâlnire ONG-uri (Cluj, Cazino, 2014). Tinerii au pregătit și servit o salată de fructe pentru colegii lor și invitați.
  • Seminarul trans-național Grundtvig UP4DOWNKIDS (Craiova, 12-13 oct. 2012), organizat de ALDO-CET Băilești. Aici s-a lansat cartea Sanatatea mentală a adultilor cu sindrom Down, de Dennis McGuire și Brian Chicoine. Seminarul a fost sustinut în 4 limbi; Bogdan Cristea a fost prezentatorul evenimentului, iar Mihai Arsenie a susținut o prezentare în limba engleză. Seminarul a fost urmat de o Croazieră pe Dunare.
  • Atipic Beauty – un eveniment de modă pentru persoane cu dizabilități – a fost organizat de Asociaţia Open Your Heart în parteneriat cu compania Performed Events. Tinerii noștri au fost invitați la a doua ediţie a show-ului “Atipic Beauty” la Hotel Opera Plaza din Cluj.