Lăsați prejudecățile, suntem la TVR!…

fara-prejudecati_logo-emisiuneÎncepând cu septembrie 2014, trei dintre tinerii noștri – Raluca Avram, Bogdan Cristea și Mihai Arsenie – au fost invitați să se formeze ca reporteri și prezentatori de știri pentru emisiunea TV pe teme sociale intitulată Fără Prejudecăți, realizată de Asociaţia Hans Spalinger (AHS), o organizaţie care oferă servicii terapeutice și educative pentru copiii cu handicap mintal sever, împreună cu TVR Cluj.

Această iniţiativă este o premieră în peisajul media european.

Pentru a prelua rolul de reporteri, tinerii sunt instruiţi pe partea tehnică de specialiștii TVR Cluj, coordonați de Ovidiu Damian, iar Carmina Bedreagă, specialist AHS, îi ajută în dezvoltarea personală, securizare emoţională şi logopedie.

Suntem extrem de mândri că în 2015, cei trei tineri au fost recompensați pentru eforturile lor cu Premiul Zilei Mondiale a Sindromului Down acordat de Asociația Down Syndrome International, ca recunoaștere pentru realizările deosebite care au întărit și îmbogățit viața persoanelor cu sindrom Down din lumea întreagă.

În 2016, emisiunea a primit Premiul Global Recognition “Good Practices for Employees with Disability” – „Modele de bune practici în angajarea persoanelor cu dizabilităţi” – din partea Secretariatului de Stat pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi din Brazilia.

Distincţia a fost acordată de Linamara Rizzo Battistella, secretar de stat pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi din Brazilia, pe 2 decembrie 2016, la sediul ONU din New York, cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități, unde a fost prezentă delegația TVR Cluj.

Prin acest premiu, emisiunea „Fără Prejudecăți” este recunoscută public ca iniţiativă de succes, ca exemplu pozitiv de incluziune în muncă a persoanelor cu dizabilităţi și devine astfel un punct de referinţă pentru alte companii şi organizaţii la nivel mondial.(Sursă: Reportaj la New York: emisiunea „Fără prejudecăţi”, premiată la ONU)