Avem talent…

Balul iubirii

Este un eveniment caritabil de fundraising organizat în luna februarie a fiecărui an, în cinstea zilei de Dragobete. În fiecare an, printre participanți s-au aflat nume cunoscute ale vieții artistice locale și tinere talente.

Festivalul Național Flori de Speranță

flori-de-speranta-2016
Se desfășoară în fiecare an, în luna mai. Festivalul, a cărui primă ediție a avut loc în 2012, are misiunea de a evidenția și promova talentele artistice ale copiilor, tinerilor și adulților cu sindrom Down și se bucură de participarea a tot mai multor asociații din țară.

Concursul Miss şi Mister Down România

down-cer_mr-si-miss-down-2015
Are loc în cadrul festivalului Flori de Speranță și are două secţiuni: defilare şi proba de talente. După acestea, are loc un spectacol de excepție, susţinut de invitaţi speciali. Festivalul și concursul au fost extrem de bine primite în comunitatea locală și s-au bucurat de aprecieri în presă și în mediul online.

Campionatul de pescuit

Este o activitate foarte populară în rândul tinerilor și a tuturor participanților și are loc a doua zi după festivalul Flori de Speranță. Iată cum a fost în 2014, la Câmpenești.

Ziua Mondială a Sindromului Down

bucuresti_world-down-syndrome-day_2015_cu-down-cer
În fiecare an, în 21 Martie, sărbătorim Ziua Mondială a Sindromului Down împreună cu colegii noștri din toată țara. Aici suntem la București, în 2015, la evenimentul organizat de Asociația Down București.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

ziua-sindromului-down-2016_grup
În fiecare an, la evenimentele organizate în 3 decembrie, avem ocazia extraordinară de a ne întâlni și lucra împreună cu DGASP Cluj și ONG-uri din tot județul, aducând bucurie în sufletele celor prezenți.

Hugoween

hug-o-ween-2015_grup

Din 2014, pe 29 octombrie, tinerii de la DownCER invită publicul larg să petreacă o seară înfricoșător de prietenoasă la SINDROMfia caritabilă de la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca. Oamenii cu Sindrom Down au un cromozom în plus. Ei mai au în cantitați inepuizabile și îmbrățișări. În ziua de azi s-ar putea ca o îmbrățișare să fie mult mai emoționantă decât un monstru sau o vrăjitoare. Prin acest eveniment ne dorim să apropiem tinerii centrului de oamenii din Cluj-Napoca și să încurajăm toți oamenii să se îmbrățișeze cat mai mult.

Toată lumea este așteptată cu bunătăți, muzică, voie bună, costume haioase și îmbrățișări de la tinerii Centrului de zi „Raluca”.

Expoziții de pictură

hug-o-ween-2015_grup
Pictura constituie una dintre îndeletnicirile preferate ale tinerilor de la DownCER. În anii din urmă, ne-am bucurat de sprijinul unor artiști plastici care au încurajat tinerii să își dezvolte talentul: Elena Amariei, Alina Staicu, Ada Muntean, etc.
Prima expoziție de pictură pe pânză a tinerilor de la DownCER a fost prezentată la Bastionul Croitorilor prin grija și cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Doritorii au putut achiziționa lucrări.Atelier pictură – în așteptarea Crăciunului 2015, cu participarea Mădălinei Ghiran, ferventă susținătoare a asociației.

Flori Dalbe, Flori de Speranță

În fiecare an, în preajma sărbătorilor Crăciunului, organizăm un spectacol de colinde și tradiții de Crăciun.concert-de-colinde-2015