Schimbăm atitudini

Asociația Down – Centrul Educațional Raluca (DownCER) a luat ființă în luna octombrie 2010, la inițiativa familiei Avram, din dragoste pentru fiica lor, Raluca, atunci în vârstă de 24 de ani, care s-a nascut cu sindrom Down.

Activitățile desfăsurate de DownCER vizează în principal integrarea socială și pe piața muncii a tinerilor, precum și programe de consiliere și suport pentru familiile și aparținătorii acestora. Scopul final este dezvoltarea autonomiei personale și socio-profesionale prin activități care să le valorifice potențialul.

La mai bine de șase ani de la înființare considerăm că, pe de-o parte, ne-am atins obiectivele de la început și, pe de alta, am descoperit tot mai multe modalități de a crea o viață fericită pentru tinerii noștri.

Considerăm, de asemenea că, prin ceea ce s-a realizat, prin prezența neobosită la activități în interiorul DownCER și în comunitate și pe rețelele de socializare, am reușit să schimbăm – măcar în parte – atitudinea publicului față de persoanele cu sindrom Down și să creem premisele pentru o viață mai bună și pentru alte persoane care s-ar găsi în această situație.

Vă invităm să răsfoiți paginile care prezintă o parte din activitățile noastre!