Project Unify– Împreună pentru o Generație Unificată

De-a lungul ultimilor ani, membrii și beneficiarii DownCER au fost invitați să participe la diverse proiecte realizate de ONG-uri din țară. Dintre ele, se distinge colaborarea lui Mihai Arsenie cu Special Olympics Romania în cadrul Project Unify, un proiect de anvergură al Special Olympics International, în cadrul căruia tineri cu și fără dizabilități creează și implementează proiecte de incluziune socială în școlile de masă și nu numai. Conform paginii dedicate a Special Olympics Romania, „astfel, iau naștere prietenii și în afara mediului educațional, iar persoanele cu dizabilități intelectuale devin mai încrezătoare în forțele proprii și agenți ai schimbării în comunitatea din care fac parte.”
Georgiana Bighescu și Mihai Arsenie, secondat de Tobias Pasăre, au alcătuit o astfel de echipă care a trecut de granițele unui oraș și chiar ale țării. Ce am învățat cu toții?

Iată ce spune Mihai:

„Împreună cu Georgi și Tobias, am petrecut unele dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Am lucrat ca o echipă și am cunoscut oameni noi (elevi, studenți, profesori), am interacționat cu ei și am aflat ce așteptări aveau de la acest proiect. Prin activitățile organizate, le-am oferit ocazia să cunoască mai bine persoanele cu nevoi speciale și să învețe cum să lucreze împreună, așa cum am făcut și eu cu Georgi și Toby.

Lucrând împreună cu ei în acest proiect, am devenit prieteni și co-echipieri. Am învățat de la ei cum se face un proiect care poate schimba viața și mentalitatea celor din jur. Am învățat să mă organizez și cum să comunic mai bine. Le sunt recunoscător pentru timpul petrecut împreună și îmi doresc să colaborăm și pe viitor în alte proiecte frumoase. Sper că vom rămâne prieteni pentru totdeauna!”

Click aici pentru a citi mai multe informații despre proiect.