Voluntariatul și angajabilitatea tinerilor

Voluntariatul, indiferent de forma de activitate, oferă oportunități de învățare, dezvoltare personală și deprinderea de noi abilități, în măsura în care voluntarul este deschis la provocările primite din parte instituției gazdă. Fie că vorbim de experiența voluntariatului în timpului liceului sau a facultății, sau fie că vorbim de motivația care stă la baza voluntariatului, se pare că această oportunitate de învățare informală și non-formală, este una căutată de către tinerii voluntari întrucât fac trecerea mai ușoară dintre viața de școlar/licean/student și cea de angajat, dincolo de altruismul și dorința de a face bine pentru cei din jur, care constituia principala motivație a acestora.

Voluntariatul are porțile deschise către experimentare și nu impune niște reguli stricte. Cu toate acestea,

  • are putere de responsabilizare;
  • oferă voluntarului oportunități de dezvoltare lucrând în echipă sau în mod individual;
  • stimulează capacitatea de îndeplinire a unor sarcini și de soluționare a situațiilor de criză;
  • dezvoltă abilitățile de comunicare și relaționare;
  • oferă situații diverse din care înveți să iei decizii;
  • testează capacitatea de gestionare a stresului;
  • este un teren bun pentru a exersa abilități necesare la interviurile de angajare și, prin extensie, la cele mai diverse locuri de muncă.

Indiferent de complexitatea atribuțiilor de voluntariat, aceste „sarcini asumate” contribuie în mod vizibil la dezvoltarea abilităților de comunicare, relaționare, socializare, la creșterea încrederii în sine, la deprinderea competențele de comunicare în scris și vorbit, a leadership-ului și a lucrului în echipă, dezvoltă simțul asumării responsabilităților.

Portofoliul. Toate aceste competențe dobândite în timpul voluntariatului pot fi dovedite față de un posibil angajator, prin realizarea și prezentarea unui portofoliu de dovezi. Totodată, portofoliul te ajută să înțelegi ce anume te motivează și  ce tip de activitate ți se potrivește. Acesta trebuie să conțină: diplome și certificate de participare, fotografii relevante, extrase ale proiectelor, ale lucrărilor de cerecatre, de studiu, eseuri, pe care le-ai scris sau la care ai participat, extrase ale interviurilor pe care le-ai dat tu, precum și extrase ale mărturiilor colegilor sau șefilor tăi despre tine, produse realizate în urma muncii tale.

De ce este relevant voluntariatul? Diferite studii scot în evidență importanța voluntariatului și măsura mare în care angajatorii apreciază aceste activități ale angajaților. Se pare că toate aceste abilități și competențe dobândite în timpul voluntariatului sunt considerate ca și experiență, și constituie un mare plus la angajare.

Pe lângă studii, mărturiile vii ale tinerilor și nu numai care au experimentat voluntariatul înainte de a fi angajați vreodată, subliniază clar oportunitățile incredibile de dezvoltare și experimentare pe care voluntariatul le oferă. Începând din anul 2006, Comisia Europeană recunoaște 8 categorii clare de competențe cheie pentru învățarea de-a lungul întregii vieți, care sunt relevante pentru angajatori, pentru universități și nu în ultimul rând, pentru individ: comunicarea în limba maternă și într-o limbă străină, competențe digitale, competențe de învățare, competențe interpersonale și civice, spirit antreprenorial, înțelegere și manifestare culturală.