Fii și tu voluntar

Conform legii,

"voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoană fizică la activităţi de interes public desfăşurate în folosul altor persoane sau al societăţii, organizate de către persoane juridice de
drept public sau de drept privat, fără remuneraţie, individual sau în
grup; activitatea de interes public reprezintă activitatea desfăşurată în domenii precum: arta şi cultura, sportul şi recreerea,educaţia şi cercetarea, protecţia mediului, sănătatea, asistenţa socială, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar şi/sau filantropic, dezvoltarea comunitară,dezvoltarea
socială" (Legea Voluntariatului 78/2014)


Parteneri-si-voluntari-alaturi-de-DownCERÎn practică, voluntariatul înseamnă a ajuta necondiționat astfel încât beneficiarii să poată la rândul lor să ajute comunitatea din care fac cu toții parte. De exemplu, dacă voluntarii ajută copii sau tineri cu sindrom Down, peste câteva luni sau ani, ajutorul dat se va materializa în transformarea lor în membri responsabili ai societății, pe care aceasta îi va accepta și integra ca persoane calificate și capabile să contribuie la bunăstarea noastră a tuturor.

Pe de altă parte, implicarea în activități de voluntariat vă dă ocazia să conștientizați problemele cu care se confruntă societatea, să vă dezvoltați în plan personal și profesional, devenind astfel și voi membri responsabili ai societății, cu o capacitate mult mai mare de a rezolva probleme variate și de a propune soluții.

Citește mai multe despre de ce și cum te poți implica în paginile Ce spun voluntarii noștri? și Studenți și universități.

Pentru a intra în legătură cu noi,